Historie

nicoNico en Linda van der Weijde zijn eind 2011 op zoek gegaan naar geschikt pand waar wonen en werken konden worden gecombineerd. Linda werkte als ambtenaar bij de gemeente Vlaardingen en Nico als zelfstandig timmerman. Aan de Westhavenkade is uiteindelijk een geschikte locatie gevonden om samen b&b De Glasparel te starten.

Het pand Westhavenkade 47 heeft een rijke geschiedenis. Het voorste deel kent zijn oorsprong in de 17e eeuw (rond 1643). Vlaardingen staat sinds oudsher bekend om haar haringvisserij. Ook dit pand heeft vroeger dienst gedaan als pakhuis voor de haringhandel. Later werd het gebruikt als woonhuis voor reders en koopmannen. Rond 1950 werd het pand door de Vlaardingse Parelindustrie N.V. gebruikt. De naam van de bed & breakfast is hier aan ontleend. Door de glasparels in visschubben te koken kregen de parels een mooie parelmoerglans. Vervolgens werden ze verwerkt tot diverse sieraden.

Voordat het pand werd gekocht heeft het een aantal jaar leeg gestaan. Nico is een jaar bezig geweest met verbouwen met als resultaat vier sfeervolle slaapkamers (waarvan één met eigen douche en toilet), een moderne badkamer met douche en toilet en een ontbijtkeuken. Als snel was Vlaardingen een mooie sfeervolle bed & breakfast met een vleugje historie rijker!